A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biomagaz/cwcms_core/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Security.php

Line Number: 188

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biomagaz/cwcms_core/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

BIO Magazine - BIO Agriculture Δεκέμβριος 2015
Δεκέμβριος 2015 No38

BIO Agriculture

  • 2015 / Νο 36
    Διακίνηση με τάξη φέρνει η μηχανοργάνωση στα οινοστάφυλλα

    Ηλεκτρονικά θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι υποχρεωτικές δηλώσεις παραγωγής, επεξεργασίας, εµπορίας και αποθεµάτων αµπελοοινικών προϊόντων µε εξαίρεση τη φετινή αµπελοοινική σεζόν

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2015 / Νο 36
    Βέλγιο: Κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες

    Βέλγιο: Κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2015 / Νο 36
    Πιο ψηλά το ελαιόλαδο το 2016 εκτιμά η Rabobank

    Τα περιθώρια ανόδου τόσο των τιµών όσο και της ζήτησης του ελαιολάδου έως το 2017 µετά και την πρόσφατη άνοδο των τιµών του προϊόντος πάνω από 75% τη φετινή εµπορική σεζόν

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2015 / Νο 35
    Tρόφιμα «θησαυροί» της ελληνικής γης

    Η ελληνική γαστρονομία έχει παράδοση περίπου 4.000 χρόνων και αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2015 / Νο 35
    Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία και αναμένεται να επιβαρύνουν τους αγρότες

    Νέο δάνειο, της τάξης των 82 - 86 δισ. ευρώ, υπολογίζει το Eurogroup ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη τριετία.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2015 / Νο 35
    Οινική εμπειρία στα σπίτια του κρασιού

    Πόσα τοπικά οινοποιεία πρέπει άραγε να επισκεφθεί κάποιος για να µυηθεί στα µυστικά µιας αµπελοοινικής περιοχής; Στη Γαλλία τον ρόλο του οινοτουριστικού οδηγού αναλαµβάνουν τα περίφηµα Maison Du Vin

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούλιος 2015 / Νο 34
    Γραφένιο: το υλικό θαύμα του 21ου αιώνα
    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούλιος 2015 / Νο 34
    Υποθήκες σε αγροτεμάχια και σπίτια οφειλετών ΟΓΑ

    Τη δυνατότητα να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη ακόμα κι όταν αυτός μπαίνει σε ρυθμίσεις,

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούλιος 2015 / Νο 34
    Τι αλλάζει φέτος στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών για τον ΕΛΓΑ

    Στην εφημερίδα της κυβέρνησης δημοσιεύθηκαν οι πίνακες με τα ποσά της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ για το 2015.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούνιος 2015 / Νο 33
    Εννέα ελληνικά αγροτικά προϊόντα «πλήρωσαν την νύφη» για το Ρωσικό εμπάργκο

    Ροδάκινα, φράουλες, ακτινίδια, κεράσια, βερίκοκα, αγγούρια, μανταρίνια και από τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας τα λαβράκια και οι τσιπούρες, τα οποία καταλαμβάνουν το 94,4% του συνόλου των προϊόντων που εξήγαγε η Ελλάδα στη Ρωσία το 2014

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούνιος 2015 / Νο 33
    Τι δικαιολογητικά χρειάζονται οι νέοι αγρότες για να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ

    Οι νέοι αγρότες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να υποβάλουν ταυτόχρονα με την έναρξη της άσκησης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας την αίτηση εγγραφής στα Μητρώα Ασφαλισμένων του ΟΓΑ

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούνιος 2015 / Νο 33
    Φόρος στις επιδοτήσεις πάνω από 12.000 ευρώ

    «Σκαλοπάτι» στα 12.000 ευρώ βάζει για τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Agrenda.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάϊος 2015 / Νο 32
    Με «Σήμα Επισκέψιμου» όλες οι επιχειρήσεις οινοτουρισμού

    Τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές για τη λειτουργία ενός επισκέψιμου οινοποιείου θεσπίζει υπουργική απόφαση βάση της οποίας θα πρέπει από εδώ και στο εξής να εξοπλίζονται ανάλογα οι χώροι γευσιγνωσίας και οι αίθουσες υποδοχής, ενώ για τους χώρους εστίασης ισχύουν οι γενικές υγειονομικές διατάξεις χωρίς κάποια ειδική τροποποίηση.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάϊος 2015 / Νο 32
    Λύνεται το αρδευτικό 8.500 στρεμμάτων σε Κάτω Ελάτη, Γοργογύρι και Ελευθεροχώρι

    Ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα, την τοπική οικονομία αλλά και το περιβάλλον έργο, ξεκινά στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου που αφορά στην βελτιστοποίηση και τον εκσυγχρονισμό συλλογικών αρδευτικών δικτύων υπό πίεση στα αγροκτήματα Κάτω Ελάτης, Γοργογυρίου και Ελευθεροχωρίου.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Απρίλιος 2015 / Νο 31
    Επιμόρφωση 4.900 αγροτών για εισαγωγή καινοτομίας στον αγροτικό τομέα

    Περισσότεροι από 4.900 αγρότες αναμένεται να επιμορφωθούν για την εισαγωγή καινοτομίας στις εκμεταλλεύσεις τους στο πλαίσιο των Ερευνητικών Τεχνολογικών Αναπτυξιακών Έργων Καινοτομίας (ΕΤΑΚ)

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Απρίλιος 2015 / Νο 31
    Ποιες πληρωμές θα κάνει το ΥπΑΑΤ έως τον ερχόμενο Μάιο

    Συνέντευξη Τύπου στους διαπιστευμένους συντάκτες του αγροτικού ρεπορτάζ παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη, 5 Μαρτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Απρίλιος 2015 / Νο 31
    Οι 24 πρώτοι σε παραγωγική δραστηριότητα συνεταιρισμοί

    Τη λίστα με τους 24 πρώτους ελληνικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς σε παραγωγική δραστηριότητα έδωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Μιχάλης Σμύρης, κατά την ομιλία τους στην ημερίδα του έργου ΑγροΕΤΑΚ στις 3 Μαρτίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2015 / Νο 30
    Case IH Introduces Maxxum Tractor at Cattle Industry Convention Tradeshow

    The new Case IH Maxxum series tractor debuted at the 2015 Cattle Industry Convention and Tradeshow.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2015 / Νο 30
    Με 13% από το πρώτο ευρώ θα φορολογηθούν φέτος οι αγρότεςΠρονομιακό μεν σε σχέση με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά δυσμενέστερο σε σχέση με αυτό που ίσχυσε το 2013 Read more:http://agrotikanew.blogspot.gr/ http://agrotikanew.blogspot.com/

    Προνομιακό μεν σε σχέση με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά δυσμενέστερο σε σχέση με αυτό που ίσχυσε το 2013

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2015 / Νο 30
    Αιτήσεις συμμετοχής προγράμματα μελισσοκομίας

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Αιτήσεις συμμετοχής από 1 Μαρτίου έως 30 Απριλίου για τα προγράμματα μελισσοκομίας

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Φεβρουάριος 2015 / Νο 29
    Αυξημένη κατά 5% η φετινή κατανομή βιοντίζελ

    Περιθώριο μέχρι τις 21 Ιανουαρίου θα έχουν οι επιχειρήσεις παραγωγής βιοντίζελ, που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη φετινή κατανομή.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Φεβρουάριος 2015 / Νο 29
    Από το 2015 έρχονται αλλαγές στη φορολογία των αγροτών

    Χρονιά φορολογικών αλλαγών είναι το 2015 για τους αγρότες που θα φανεί στα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Φεβρουάριος 2015 / Νο 29
    Μπελάδες με τα δικαιώματα φέρνουν τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια γης

    Χωρίς δικαιώµατα ενίσχυσης κινδυνεύουν να µείνουν αγρότες, που νοικιάζουν χωράφια και τα οποία δεν έχουν φροντίσει να θεωρήσουν ηλεκτρονικά µέσω Taxisnet οι ιδιοκτήτες τους

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2015 / Νο 28
    Ποια παραστατικά καταχωρούνται στα βιβλία των αγροτών

    Πλησιάζοντας στο τέλος του έτους και κάνοντας έναν απολογισμό, διαπιστώνουμε ότι το τοπίο παραμένει θολό και όλοι οι εμπλεκόμενοι προβληματισμένοι.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2015 / Νο 28
    Το μανιτάρι pleurotus

    Το μανιτάρι αυτό είναι ένα απο τα εξαιρετικα φαγωσιμα μανιτάρια είτε σαν αυτοφυές είτε σαν καλλιεργουμενο.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2015 / Νο 28
    Φρέσκα λαχανικά στο σπίτι με το ηλεκτρονικό μποστάνι Urban Cultivator

    Ο Urban Cultivator είναι ένας μικροκήπος σε μέγεθος πλυντηρίου πιάτων που ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και που μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε φρέσκα λαχανικά

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2014 / Νο 27
    Αλιευτικές δυνατότητες στον Ατλαντικό και στη Βόρεια Θάλασσα για το 2015

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα τις αλιευτικές δυνατότητες στον Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα για το 2015.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2014 / Νο 27
    Ο δρόμος του καπνού

    Δεν είναι εύκολο να καλλιεργείς καπνό. Η Βασιλική Καλαποτλή το ξέρει καλά, καθώς κουβαλά στην πλάτη της έξι δεκαετίες ενασχόλησης με τον συγκεκριμένο τομέα.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2014 / Νο 27
    Αλλάζουν χέρια οι ξένοι κολοσσοί του ελαιολάδου

    Μέσα σε διάστηµα λίγων µόλις µηνών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού el, δύο επιχειρηµατικά γκρουπ από την τη Μεγάλη Βρετανία και την Κίνα, χωρίς προηγούµενη παρουσία στον ελαιουργικό κλάδο, εξαγόρασαν τους δύο οµίλους, Deoleo Ισπανίας και Salov Ιταλίας

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2014 / Νο 26
    Reform of the Common Agricultural Policy

    The EU's Common Agricultural Policy (CAP) is a dynamic policy which through successive reforms has been adapted to the new challenges faced by European agriculture

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2014 / Νο 26
    Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας

    Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας: χωρίς επιβολή προστίμων η εκπρόθεσμη εγγραφή μέχρι το τέλος του έτους

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2014 / Νο 26
    Διήμερο Ενημερωτικό Σεμινάριο για Νέους Αγρότες

    Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη από τον ΟΓΑ «Διήμερο Ενημερωτικό Σεμινάριο για Νέους Αγρότες και Ανταποκριτές του Οργανισμού, στη Λευκάδα, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2014.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Οκτώβριος 2014 / Νο 25
    Protecting produce: ten African countries get biosecurity investment

    An Australia-Africa initiative is sowing nearly $1m in training, mentoring and action plans to combat pests' threat to agriculture

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Οκτώβριος 2014 / Νο 25
    Η. Ρίζος: Με τις φετινές τιμές παραγωγού στα καπνά ανατολικού τύπου δεν καλύπτουμε ούτε το κόστος συγκομιδής

    Για μεγάλη πτώση των φετινών τιμών στα καπνά ανατολικού τύπου ποικιλίας Κατερίνη κάνει λόγο στον ΑγροΤύπο αλλά και σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Α.Σ. ΠΕΣΚΟ

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2014 / Νο 24
    Camelina used to build better biofuel

    A biochemist is improving biofuels with a promising crop: Camelina sativa.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2014 / Νο 24
    Βόμβα Βλαντίμιρ Πούτιν

    Βόμβα Βλαντίμιρ Πούτιν, με προεδρικό διάταγμα μπλοκάρει τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την ΕΕ στην Ρωσία

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2014 / Νο 24
    Νέα φυτικά είδη προστέθηκαν στον Εθνικό κατάλογο ποικιλιών

    Φυτά μεγάλης καλλιέργειας όπως καλαμπόκι, σιτάρι, βαμβάκι, τεύτλα, κηπευτικά και αχλαδιές περιλαμβάνονται στην απόφαση με την έγκριση.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2014 / Νο 23
    Και ο αγροτουρισμός στο ν/σ για τον Τουρισμό, παρά το «όχι» Καρασμάνη

    Με τροπολογία που συμπεριλαμβάνει και τον αγροτουρισμό, υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2014 / Νο 23
    ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ 1,7 ΔΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

    Επενδυτικά σχέδια 13.415 μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, μεταξύ αυτών και μεταποιητικών επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2014 / Νο 23
    Ετοιμάζονται τοπικά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης μέσω ΕΣΠΑ

    Η παραγωγική ανασυγκρότηση, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ενίσχυση των τάσεων επιστροφής στην ύπαιθρο

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούλιος 2014 / Νο 22
    How much fertilizer is too much for the climate?

    Helping farmers around the globe apply more-precise amounts of nitrogen-based fertilizer can help combat climate change

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούλιος 2014 / Νο 22
    Tips to Stay Safe When Spraying

    COLUMBUS, Ohio – It may sound simple, but wearing a long-sleeve shirt and long pants when using pesticides is just one way in which farmers can decrease their risk of injury when spraying

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούλιος 2014 / Νο 22
    Επιδοτήσεις σε 103 παραδοσιακές και εναλλακτικές καλλιέργειες

    Επιδοτήσεις, άρα και ευκαιρίες, φέρνει ο νέος επενδυτικός νόμος σε 103 παραδοσιακές και εναλλακτικές καλλιέργειες.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούνιος 2014 / Νο 21
    As carbon dioxide levels rise, some crop nutrients will fall, researchers find

    Researchers have some bad news for future farmers and eaters: As carbon dioxide levels rise this century, some grains and legumes will become significantly less nutritious than they are today.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούνιος 2014 / Νο 21
    A BIOTECHNOLOGY STRATEGY FOR AFRICAN FOOD AND AGRICULTURE

    The present trends in Africa's perpetual food crisis, when viewed in the context of rapid population growth, cause concern as to the capacity of the African agricultural sector to meet present and future food production challenges in the region

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάϊος 2014 / Νο 20
    New Fisheries Fund, signed and sealed, concludes EU fisheries policy reform

    Operating rules for European Maritime and Fisheries Fund (EMFF) aid to help fishermen to comply with new Common Fisheries Policy (CFP) requirements were endorsed by Parliament on Wednesday.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάϊος 2014 / Νο 20
    Η παρουσία των ρομπότ στον αμπελώνα

    Ανοίγοντας την ημερίδα για την αυτοματοποίηση και τη ρομποτική στον αμπελώνα

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάϊος 2014 / Νο 20
    Καλλιέργεια ρίγανης

    Αρωμα υψηλών αποδόσεων αναδίδει η ρίγανη, που θεωρείται ίσως η επικερδής καλλιέργεια στα αρωματικά φυτά, με χαμηλό κόστος παραγωγής και ελάχιστες φροντίδες

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Απρίλιος 2014 / Νο 19
    Food Security, Sustainable Agriculture and Forestry, Marine, Maritime and Inland Water Research and the Bioeconomy

    A transition is needed towards an optimal and renewable use of biological resources and towards sustainable primary production and processing systems.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Απρίλιος 2014 / Νο 19
    What Is Biodynamics?

    Biodynamics is a spiritual-ethical-ecological approach to agriculture, food production and nutrition. Biodynamics was first developed in the early 1920s based on the spiritual insights and practical suggestions of the Austrian writer, educator and social activist Dr. Rudolf Steiner (1861-1925), whose philosophy is called “anthroposophy.”

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2014 / Νο 18
    Pocket K No. 2: Plant Products of Biotechnology

    Plant products of biotechnology have been available in the market for more than a decade now. These modified crops look like their traditional counterparts, but they possess special characteristics that make them better and benefits both farmers and consumers.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2014 / Νο 18
    Νέο πρόγραμμα επισκέψεων στο Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

    Μια ξεχωριστή κυριακάτικη εξόρμηση παρέχει στις οικογένειες της πόλης το νέο πρόγραμμα που «τρέχει» η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με τίτλο «Κυριακή Πρωί στο Αγρόκτημα και Γενέθλιες Κυριακές».

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2014 / Νο 18
    Το ασυμβίβαστο που διχάζει τους γεωπόνους

    Μεγάλη διαμάχη στους κόλπους των γεωτεχνικών έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προωθήσει το «ασυμβίβαστο» μεταξύ των γεωπόνων που συνταγογραφούν και των γεωπόνων που πωλούν φυτοπροστατευτικά.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2014 / Νο 18
    Ταυτότητα πρόκειται να αποκτήσουν ο βασιλικός πολτός και η γύρη που παράγει η χώρα μας

    Στο προσεχές διάστημα πρόκειται να αποκτήσουν ταυτότητα τα ελληνικά προϊόντα βασιλικός πολτός και γύρη, αφού ύστερα από έρευνα έξι χρόνων καταρτίστηκε ο πίνακας με τα ποιοτικά τους κριτήρια

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Φεβρουάριος 2014 / Νο 17
    Don't believe the lie: Organic farming CAN feed the world

    One of the arguments often used to defend genetically-modified (GM) crops purports that biotechnology is necessary to feed the world, as non-GM and organic farming methods by themselves are incapable of producing enough food for everyone. But the truth of the matter is that organic farming by itself is fully capable of feeding the world -- we just need to make a few changes to the way we grow and raise our food, which includes putting an end to the factory farming methods that are destroying our health and the planet.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Φεβρουάριος 2014 / Νο 17
    Αιολική ενέργεια: μεγάλη επενδυτική ανάκαμψη – Επταπλασιάστηκε η ισχύς

    Σημάδια επενδυτικής ανάκαμψης εμφάνισε ο κλάδος της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) .

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2014 / Νο 16
    Scientists discover wonder rice gene

    Scientists have discovered a wonder rice gene that could dramatically increase yields of one of the world's most important food crops, the International Rice Research Institute said Tuesday.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2014 / Νο 16
    ΚΙΝΟΑ. Η ΝΕΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

    Τη χρήση της κινόας σε αμειψισπορές σιτηρών για τον καλύτερο έλεγχο των ζιζανίων και την πρόληψη ανάπτυξης παράσιτων και ασθενειών παρουσιάζει μελέτη επιστημόνων του Ινστιτούτου Χαρτογράφησης και Ταξινόμησης Εδαφών Λάρισας.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2014 / Νο 16
    The potential of a solar powered irrigation system to support Algerian farmers

    In a sunny North African country like Algeria, the potential of solar power is yet to be fully explored. To secure power resources needed for their daily activities, Algerian farmers currently have to resort to two basic options.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2014 / Νο 16
    Egypt farmers fear water supply threat from Ethiopia dam

    With an economy already in tatters, Egypt's farmers fear the building of an upstream Nile dam in Ethiopia could lead to water shortages and crop failures with catastrophic effects on their livelihood.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2014 / Νο 16
    Attempts to reduce glyphosate in Argentina a wake-up call

    Argentina is currently the world’s third largest producer of soybeans, and much of this rise in position came as a result of the advent of Roundup Ready technology.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2013 / Νο 15
    Pakistan, US jointly introduce new wheat variety

    STAFF REPORT IBD: Scientists from the United States and Pakistan have introduced and tested ‘NARC-2011’, a new variety resistant to the feared ‘UG-99’ wheat variety.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2013 / Νο 15
    Thailand, Montenegro to expand cooperation in agriculture, tourism

    BANGKOK, Sept. 14 (Xinhua) -- Thailand and Montenegro have agreed to expand bilateral cooperation in the fields of agriculture, food industry, fishery, tourism, trade and investment, Thai News Agency reported Saturday.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2013 / Νο 15
    Algeria to open up farming sector to foreign investors

    ALGIERS: Algeria is to open up its farming sector to foreign investors for the first time to try to help cut food imports and also diversify its economy, which is heavily dependent on oil and gas exports, the head of a government agency said.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2013 / Νο 15
    Swapping land to produce sustainable palm oil in Indonesia

    To save Indonesia's forests, one of the most promising developments is the use of degraded land for new oil palm and other agricultural plantations.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2013 / Νο 15
    Georgia Gets Russian Agricultural Access After Seven-Year Ban

    Georgia regained access to Russian markets for its fruit, vegetable and nut exports, seven years after its northern neighbor banned the produce, according to the Black Sea country’s National Food Agency in Tbilisi.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2013 / Νο 14
    Towards sustainable agriculture in Cuba

    Cuba has a long agricultural tradition as an exporter of crops produced under conditions of monoculture and natural resource extraction (Le Riverend, 1970; Moreno Fraginals, 1978; Marrero, 1974-1984). Practiced over approximately four centuries, these agricultural patterns have caused an enormous negative environmental impact on soils, biodiversity, and forest cover (Funes-Monzote, 2004). However, during the last decade agricultural development has been reoriented (Rosset and Benjamin, 1994; Funes et al., 2002; Wright, 2005). Undoubtedly, today agricultural production in Cuba is more self-sufficient and concerned, as never before, with environmental protection. In 1994, the National Programme for Environment and Development (The Cuban adoption of the Agenda 21) was designed, and two years later the National Environmental Strategy approved (CITMA, 1997; Urquiza and Gutiérrez, 2003). In 1997 "The Cuban Law of Environment", become the environmental protection policy of the State (Gaceta Oficial, 1997). Although environmental protection is still low in practice, legal support for preserving environment is very useful for present and future agriculture sustainable strategies.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2013 / Νο 14
    Armenia has great prospects for development of large greenhouses

    YEREVAN. – According to expert research, the surface area of Armenia’s greenhouses has increased by 91 hectares, over the course of the past ten years, and reached 130 hectares.  

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2013 / Νο 14
    Agricultural History Of Peru

    The history of agriculture in Peru dates back to several thousand years. One of the biggest landmarks in Peruvian agricultural history is the country’s contribution of the potato to the rest of the world. 

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2013 / Νο 14
    Argentinian scientists develop GM potato resistant to PVY

    A team of Argentinian scientists led by Fernando Bravo Almonacid, independent researcher of CONICET at the Institute for Research on Genetic Engineering and Molecular Biology (INGEBI, CONICET-UBA), developed potato plants resistant to Potato Virus Y (PVY), a disease that affects more than 50 percent and reduces crop productivity from 20 to 80 percent, in the most severe cases. 

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2013 / Νο 14
    Visiting scientist wins Argentina’s highest science prize

    A visiting scientist from Argentina who has been working in the Department of Crop Science is the winner of the most prestigious science award given in Argentina. 

    Dr. Antonio Hall is the winner of the 2013 Bunge y Born Foundation Prize. Only six times in the 50-year history of the award has the prize been given for work in an agricultural science.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2013 / Νο 14
    Nuclear birth control helps Croatia fruit farmers fight flies

    (Reuters) - At the height of the tangerine season in Croatia's Neretva river delta, two pickup trucks scour a maze of water channels carrying an odd-looking contraption: a mortar-like pipe spraying orchards with sterilized flies.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2013 / Νο 14
    Indonesian farmers demand application of biotechnology

    A farmer group, Kontak Tani Nelayan Andalan (KTNA), demanded the application of biotechnology in Indonesia to boost agricultural productivity, following the impact of unpredictable climate on crops.

    Head of KTNA Winarno Tohir said on Monday that the agriculture sector in Indonesia is facing unpredictable weather pattern that cause droughts, floods and pest infestation, which affect crops productivity.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Οκτώβριος 2013 / Νο 13
    Potash fertiliser production plant to be constructed in Kazakhstan

    It is planned to construct a plant for the production of potash fertiliser, Kazakh Deputy Minister of Industry and New Technologies Nurlan Sauranbaev told Trend. "There is a resource base for this in the field in West Kazakhstan," he said.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Οκτώβριος 2013 / Νο 13
    12.655 million cotton bales expected this year

    “In Punjab province, cotton crop has been cultivated over 5,766,082 acres out of 6,000,000 acres which meats 96 per cent of cotton sowing target set for the year 2013-14,” said Cotton Commissioner, Dr Khalid Abdullah, while talking to media.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Οκτώβριος 2013 / Νο 13
    Global Warming Aiding Spread of Crop-Attacking Pests and Disease?

    As much as 16 percent of the world's crops are lost to disease outbreaks today and the researchers from the universities of Exeter and Oxford, U.K., warn that global warming trends will make the problem worse.


    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Οκτώβριος 2013 / Νο 13
    Vienna advocates a ban on pesticides

    Vienna has now joined those Austrian states that advocate a cooperative strategy for a ban of the neonicotinoids pesticides. Apparently, there are tested alternatives for the pesticides that are harmful for bees.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Οκτώβριος 2013 / Νο 13
    Benefits of Bio-agriculture

    The world grows twice as much food as it did 30 years ago, but uses three times as much water to produce it. Seventy per cent of human water usage is used in agriculture. By 2025 about 60% of humanity could face a disastrous scarcity of water. “Research in Australia has shown that a small increase in soil carbon can increase water stability from 20 percent to 50 or 60 percent.” (Peter Fisher, 2007)

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2013 / Νο 12
    Chew on this: Mummy teeth tell of ancient Egypt drought
    Teeth from an Egyptian mummy skull trace a record of ancient Egypt's droughtThe link between drought and the rise and fall of Egypt's ancient cultures, including the pyramid builders, has long fascinated scientists and historians.Now, they're looking into an unexpected source to find connections: mummy teeth.

     

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2013 / Νο 12
    Indonesian Coffee Exports Seen Slumping as Beans Rot in Rain

     Coffee shipments from Indonesia, the third-largest producer of the robusta variety, will probably drop the most in six years as wetter-than-usual weather rots beans and cuts the harvest.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2013 / Νο 11
    Biodiesel

    Biodiesel is an alternative fuel for diesel engines of renewable origin derived from vegetable oils (soy, colza, sunflower, etc) and/or animal fat. It is one of the fuels used to reduce pollution and could serve as one of the replacements for petroleum fuels in the future

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2013 / Νο 11
    Argentina - Agriculture

    Agriculture and agro-industry in Argentina focus on the production of cereal, oil grains and seeds, sugar, fruit, wine, tea, tobacco, and cotton. Argentina is one of the greatest food-producing and food-exporting countries of the world, with an estimated 27,200,000 hectares (67,210,000 acres) of arable and permanent cropland. Agriculture and animal husbandry have traditionally supplied the nation with 70–95% of its export earnings, and the landowners have alternated the two activities in accordance with prices on the world market. As of 2001, agriculture made up 5% of the GDP. Agricultural products also accounted for 41% of exports by value. One of the most important factors in Argentine agriculture is the advanced degree of mechanization; in 1998, an estimated 280,000 tractors and 50,000 harvester-threshers were in use.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • 2013 / Νο 11
    Chile: hydroponics bring agriculture to life in Atacama desert

    In the world’s most arid landscape, over 100 fruit and vegetable growers in Chile’s Region II (Antofagasta) will get a helping hand to bring baby carrots, cherry tomatoes, peppers and cucumbers to life. Through hydroponic technology, the Chilean Foundation for Agricultural Innovation (FIA) is looking to promote clean, sustainable agriculture across 100 acres in the Atacama desert.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούλιος 2013 / Νο 10
    An Interactive Climate Change Calculator

    We have developed a powerful interactive calculator that enables the user to clearly see the results of government emission reduction measures and the major role that bio-agriculture can play in the fight against climate change. By changing input data on the calculator the user can see how efforts to halt climate change affect: reduction of emissions, water and food shortages, the rate of land degradation as well as benefits and costs. Projected results are shown for the next fifty years.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούλιος 2013 / Νο 10
    Bio-agricultural Farming Practices

    Bio-agriculture is an inclusive term for any agricultural land that uses organic or biodynamic farming methods, with no synthetic fertilisers or agricultural chemicals

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούνιος 2013 / Νο 9
    Στοιχεία και Στατιστικές - βιολογική γεωργία

    Όλα τα δεδομένα και οι αριθμοί που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη βιολογική γεωργία της ΕΕ είναι διαθέσιμα στα παρακάτω έγγραφα. Κάντε κλικ σε ένα από αυτά για να ανακαλύψετε περισσότερα.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούνιος 2013 / Νο 9
    Λογότυπος και σήμανση

    Όταν οι καταναλωτές όπως εσείς επιλέξουν να αγοράσουν βιολογικά, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αγοράζετε ότι ακριβώς πληρώνετε. Ο λογότυπος της βιολογικής γεωργίας και η σήμανση είναι ένας μηχανισμός που εγγυάται, αυτό ακριβώς, δηλαδή την γνησιότητα των βιολογικών προϊόντων.

    Τόσο ο λογότυπος όσο και η σήμανση παρέχουν την απαιτούμενη εμπιστοσύνη ότι τα αγαθά που αγοράζετε έχουν παραχθεί σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ για τη βιολογική παραγωγή , ή στην περίπτωση των εισαγόμενων αγαθών ότι έχουν εφαρμοστεί ισοδύναμοι κανόνες και πρότυπα με τους αντίστοιχους Κοινοτικούς.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούνιος 2013 / Νο 9
    ISAAA Report Finds 100-Fold Increase in Global Biotech Crop Plantings Since 1996

    According to the ISAAA report for 2012 , farmers around the world continue to enthusiastically embrace and adopt genetically engineered (GE) crops because of their tremendous environmental and economic benefits and contribution to food security.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιούνιος 2013 / Νο 9
    Use of Biotech Crops Increases Farmer Profits and Environmental Sustainability

    CHICAGO (April 23, 2013) – Biotechnology-improved crops have delivered important economic and environmental benefits over their sixteen years of widespread adoption, according to a report released today at the BIO International Convention. The report, “Global Impact of Biotech Crops: Economic & Environmental Effects 1996-2011,” is the eighth annual research conducted by PG Economics, an agriculture research firm based in the United Kingdom.


     

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάϊος 2013 / Νο 8
    10 Top Biofuel Crops

    In Dallas, grease is good. And not just any grease, but the grease used to cookFrench fries , onion rings and yes, even pickles. In an effort to save money on fuel and reduce its carbon footprint, the city's school district is converting all of its 1,700 buses to run on a special engine that runs on both biodiesel andrecycled vegetable oil donated by local restaurants. In 2009, the first bus, the Fryer Flyer, took to the road. Officials expect to save $400,000 each year by running its entire bus fleet on the biofuel [source: NPR ].

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάϊος 2013 / Νο 8
    Biocrops that could win blue ribbons in twenty years if we don't watch out

    Staged inside the world's largest butternut squash, itself a triumph of advanced biotechnology, Biotexpo 2020 literally dwarfed last year's bio-bombshell of giant bonsai trees with a cornucopia of innovations— heralding a future that will be, in one bio-booster's words, "all about tomorrow."

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάϊος 2013 / Νο 8
    What is agricultural biotechnology?

    Broadly speaking, biotechnology is any technique that uses living organisms or substances from these organisms to make or modify a product for a practical purpose (Box 2). Biotechnology can be applied to all classes of organism - from viruses and bacteria to plants and animals - and it is becoming a major feature of modern medicine, agriculture and industry. Modern agricultural biotechnology includes a range of tools that scientists employ to understand and manipulate the genetic make-up of organisms for use in the production or processing of agricultural products.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Απρίλιος 2013 / Νο 7
    Bio-Agriculture - a Solution to Climate Change

    If I were to compare industrial, monocrop agriculture with permaculture or organic biological agricultural methodologies, and then boil my observations down to their base differences, I would describe them thus:

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2013 / Νο 6
    Why is Agriculture Important?

    Agriculture is defined as a science focusing on the systematic way of producing goods through forestry as well as farming. Historians agree that agriculture played an essential role in the development of civilizations because it covers various fields of study that are significant to the survival of humans. There are numerous reasons why is agriculture important to humanity. Knowing these reasons is significant to maintain political, economic and social stability in the different regions of the world.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2013 / Νο 6
    Modern Agriculture: Its Effects on the Environment

    Agriculture has been a major component of the United States economy ever since colonial days, when 9 out of 10 working persons were employed on a farm. Produclivity of American agriculture has tripled since then, and today only 3 percent of our labor force produces enough food and fiber to meet domestic needs as well as supplying about 10 percent of total overseas consumption. This huge increase in efficiency has been the result of many factors, including use of fertilizer, and pesticides, introduction of farm machinery, development of hybrid strains, and increased knowledge about farm management practices. As agriculture has become more intensive, farmers have become capable of producing higher yields using less labor and less land. Intensification of agriculture has not, however, been an unmixed blessing. Environmental impacts have increased, including potential degradation of the soil and water resources vital to both farm productivity and human health. Such environmental problems can best be understood by tracing their evolution through the history of farming in this country.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2013 / Νο 6
    Organic Agriculture in Greece

    Meagre subsidies, lack of interest and other obstacles kept organicproduction in Greece small compared with ther European countries. However, inrecent years impressive progress has been made to encourage both farmers and consumers to switch to naturally-grown foods.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Μάρτιος 2013 / Νο 6
    Agriculture in Ancient Greece

    Agriculture was the foundation of the AncientGreekeconomy. Nearly 80% of the population was involved in this activity. Agriculture permeated the Greek world to such an extent that it gave birth to a way of life which persisted throughout Antiquity.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Φεβρουάριος 2013 / Νο 5
    Spinning crop fibres into gas tanks

    The biocomposites industry faces other technological obstacles as well, but CIC scientists are working with scientists and facilities in the United States and Canada to overcome them. They are collaborating with the Canadian Light Source synchrotron in Saskatoon to study the molecular structure of flax and hemp fibres and working with Genome Canada to understand the genetic aspects of flax fibre.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Φεβρουάριος 2013 / Νο 5
    Govt recognizes floriculture as priority industry

    Recognizing floriculture as national priority industry, providing loan under the government´s priority sector lending, encouraging insurance of floriculture and develop necessary infrastructure to facilitate export to international market are also among the priorities incorporated in the policy. 

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Φεβρουάριος 2013 / Νο 5
    Plant Stress Paints Early Picture of Drought

    In July 2012, farmers in the U.S. Midwest and Plains regions watched crops wilt and die after a stretch of unusually low precipitation and high temperatures. Before a lack of rain and record-breaking heat signaled a problem, however, scientists observed another indication of drought in data from NASA and NOAA satellites: plant stress.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Φεβρουάριος 2013 / Νο 5
    Rice Cultivates Green Batteries from Plant

    Here's a reason to be glad about madder: The climbing plant has the potential to make a greener rechargeable battery. Scientists at Rice University and the City College of New York have discovered that the madder plant, aka Rubia tinctorum, is a good source of purpurin, an organic dye that can be turned into a highly effective, natural cathode for lithium-ion batteries. The plant has been used since ancient times to create dye for fabrics.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Φεβρουάριος 2013 / Νο 5
    Bioagriculture – future-proofing farming?

    In a time when the demand for agricultural output is projected to grow by at least 70% by 2050, is bioagriculture one of the keys to provide for future generations?

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2013 / Νο 4
    Socio-economic impacts of green biotechnology

    A thorough overview of the global status of biotech (or GM) crops is published every year by the International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications (James, 2008). 

    The most updated information can be found in the executive summary report ―Global status of Commercialized Biotech/GM Crops: 2008‖ (James, 2008). Please find hereby a short summary below. A new ISAAA report is expected in spring 2010.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2013 / Νο 4
    Researchers Exploring Benefits of Bio-Agriculture to Medical Industry

    Ask most physicians and healthcare workers and they will say they are aware of the advances in biotechnology that are being made in today's healthcare industry. Every day, discoveries are made that lead to improved orthopedic devices, genetic testing, and treatments for cancer, HIV, Alzheimer's, arthritis, cardiovascular disease and many other ailments. 

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2013 / Νο 4
    What is Food Biotechnology?

    Every fruit, vegetable, grain and domestic animal we see today is the result of genetic modification. Biotechnology refines and extends methods that produce new plants and animals. Biotechnology has a long history of use in food production and processing. For ten thousand years fermentation, a form of biotechnology, has been used to produce wine, beer and bread. Selective breeding of animals such as horses and dogs has been going on for centuries. Selective breeding of essential foods such as rice, corn and wheat have created thousands of local varieties with improved yield compared to their wild ancestors.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2013 / Νο 4
    Measuring Soil Carbon

    One of the challenges in implementing bio-agriculture as a solution to climate change has been to be able to accurately measure changes in the amount of soil carbon, at an economical cost. Soil carbon has been difficult to measure up till now for a number of reasons: Soil carbon varies significantly at short distances—the carbon difference between samples collected within a meter can be larger than many-years worth of sequestration.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Ιανουάριος 2013 / Νο 4
    What Is Biodynamics?

    Biodynamics is a spiritual-ethical-ecological approach to agriculture, food production and nutrition. Biodynamics was first developed in the early 1920s based on the spiritual insights and practical suggestions of the Austrian writer, educator and social activist Dr. Rudolf Steiner (1861-1925), whose philosophy is called “anthroposophy.” Today, the biodynamic movement encompasses thousands of successful gardens, farms, vineyards and agricultural operations of all kinds and sizes on all continents, in a wide variety of ecological and economic settings.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2012 / Νο 3
    Agriculture & BioAgriculture

    Agriculture has always been North Carolina's largest industry, as well as a way of life for many of the state's people. It contributes $70.8 billion annually to the state's economy and employs almost 16 percent of the workforce

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2012 / Νο 3
    BioAgriculture, a Solution to Climate Change

    Global Warming/Climate Change, Rehabilitation, Soil Biology, Soil Composition, Soil Conservation, Soil Erosion & Contamination, Water Contaminaton & Loss — by Craig Mackintosh PRI Editor October 30, 2010

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Δεκέμβριος 2012 / Νο 3
    Bio Agriculture

    For centuries, humankind has made improvements to crop plants through selective breeding and hybridization via the controlled pollination of plants. Plant biotechnology is an extension of this traditional plant breeding with one very important difference

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2012 / Νο 2
    Λογότυπος και σήμανση

    Όταν οι καταναλωτές όπως εσείς επιλέξουν να αγοράσουν βιολογικά, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αγοράζετε ότι ακριβώς πληρώνετε. Ο λογότυπος της βιολογικής γεωργίας και η σήμανση είναι ένας μηχανισμός που εγγυάται, αυτό ακριβώς, δηλαδή την γνησιότητα των βιολογικών προϊόντων.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2012 / Νο 2
    Τι είναι η βιολογική γεωργία;

    Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2012 / Νο 2
    Benefits of Bio-agriculture

    Bio-agricultural farming methods have been proven to halt and reverse soil erosion. In October 2007, the Global Environment Outlook GEO4 of the United Nations Environment Program, reported that: ”Unsustainable land use is causing degradation, a threat as serious as climate change and biodiversity loss. It affects up to a third of the world’s people, through pollution, soil erosion, nutrient depletion, water scarcity, salinity and disruption of biological cycles.”

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2012 / Νο 2
    Farmers Are The Solution

    Economic benefits are based on:

    • Gradual conversion of farmland to bio-agriculture.(2.5% per year),
    • Sequestering 3 tonnes of CO2-e/hectare/year into the soil (world average 3.62 tonnes CO2-e/ha/y).
    • Saving on the cost of fertilizers.
    • Gaining restored land.
    • Farmers pay for costs of conversion and support, R&D, measurement costs, bio-agricultural input costs, public information costs, food manufacturers and traders infrastructure and job creation costs.
    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2012 / Νο 2
    Bio-agricultural Farming Practices

    Bio-agriculture is an inclusive term for any agricultural land that uses organic or biodynamic farming methods, with no synthetic fertilisers or agricultural chemicals

      

    Central to bio-agricultural farming systems is good environmental management, both above and below the soil. Weeds are useful indicators of imbalances in soil. Farmers learn to understand their purpose and can obtain relief from weeds and pest disease through developing active, healthy soil and maintaining natural biological processes. Management strategies based on an understanding of these biological cycles and other interactions are the main tools for replacing reliance on synthetic inputs such as artificial herbicides, insecticides, fungicides, drenches, super phosphate and urea.

    Διαβάστε περισσότερα >>
  • Νοέμβριος 2012 / Νο 2
    Benefits of Bio-agriculture - Carbon Sequestration

    In more than 30 long range farm trials held in Australia, the US and Europe, carbon sequestration rates varied between 0.2 tonnes - 3.0 tonnes carbon per hectare/ year which equals 0.7 tonnes - 11.0 tonnes CO2 equivalent per hectare/year (CO2-e). The amount of carbon sequestered depends on farming methods, soil type, climate and crop varieties. In comparative tests, organic systems accumulated a 12% increase in soil carbon and biodynamic systems accumulated a 16% increase.

    Διαβάστε περισσότερα >>

© BIO | info@biomagazine.gr

Powered by CreativeWorks