A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biomagaz/cwcms_core/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Security.php

Line Number: 188

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biomagaz/cwcms_core/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

BIO Magazine - Ψωμί με δίκοκκο σιτάρι Δεκέμβριος 2015
Δεκέμβριος 2015 No38

BIO News

Ψωμί με δίκοκκο σιτάρι
Ψωμί με δίκοκκο σιτάρι

«Αρχαία Σπορά»: Ψωμί με δίκοκκο σιτάρι

Τα δημητριακά αποτελούν τη βάση της, καθώς προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό μας. Το ψωμί αποτελεί μια από τις βασικότερες τροφές του καθημερινού μας διαιτολογίου και τη βάση της Μεσογειακής διατροφής, εδώ και αιώνες.  τώρα καταναλώνουν οι άνθρωποι ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής έχοντας ως κύριο συστατικό του το σιτάρι,. 

Γνωρίζοντας καλά τα οφέλη των δημητριακών και του σιταριού για τον οργανισμό μας, η  Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. δημιούργησε την «Αρχαία Σπορά» ένα νέο, καινοτόμο, διαφορετικό ψωμί με Δίκοκκο σιτάρι, έναν καρπό με μεγάλη ιστορία, καθώς είναι είδος που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους χρόνους.

Ένα νέο, πολύτιμο ψωμί με όλα τα οφέλη του Δίκοκκου Σιταριού

"Τα πρώτα δείγματα Δίκοκκου Σιταριού βρέθηκαν σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον Ελλαδικό Χώρο με παλαιότερο αυτό της Μ. Ασίας που χρονολογείται στα 12.000 έτη π.Χ., ενώ μαρτυρείται η παρουσία τους στη Βόρεια Αφρική και τη Μεσοποταμία", αναφέρει η κα Πένυ Ζουμπούλη R&D Scientist.

"Παρά την εκτεταμένη καλλιέργειά του στο παρελθόν, το Δίκοκκο Σιτάρι άρχισε σταδιακά να εγκαταλείπεται, καθώς εμφανίστηκαν ποικιλίες σιταριού με μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση, ευκολότερη συγκομιδή και επεξεργασία. Ευτυχώς, ο καρπός δεν χάθηκε τότε και έφτασε στο σήμερα για να τον ανακαλύψουμε ξανά και να απολαύσουμε τα οφέλη που «κρύβει» μέσα του".

"Στο Δίκοκκο Σιτάρι ο καρπός αποτελείται από 2 σπόρους, οι οποίοι καλύπτονται από ένα σκληρό περίβλημα που παραμένει στενά προσκολλημένο επάνω τους και δεν απομακρύνεται κατά το θερισμό. Έτσι, ο καρπός παραμένει «ντυμένος» και προστατευμένος, διατηρώντας ανέπαφα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του".

"Το ψωμί με Δίκοκκο Σιτάρι, είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, το οποίο παράγεται με φυσικό προζύμι και αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για τον οργανισμό, όπως πρωτεΐνες και εδώδιμες ίνες, βιταμίνες όπως η θειαμίνη, καθώς και μέταλλα, όπως ο φώσφορος, ο χαλκός και το μαγνήσιο. Σε συνδυασμό με μια ποικίλη, ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας ενώ μαζί με το φώσφορο συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Ο χαλκός συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την μεταφορά του σιδήρου στον οργανισμό".

"Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το ψωμί με Δίκοκκο Σιτάρι, ως ένα διατροφικό Θησαυρό, ένα πολύτιμο ψωμί με εξαιρετική γεύση και πολλαπλά διατροφικά οφέλη, εμπνευσμένο από την αρχαία διατροφή απόλυτα κατάλληλο για το σύγχρονο, καθημερινό μας διαιτολόγιο", καταλήγει η κα Πένυ Ζουμπούλη R&D Scientist, στην εταιρεία Ε.Ι. Παπαδόπουλος.

<< Επιστροφή στην λίστα

© BIO | info@biomagazine.gr

Powered by CreativeWorks