A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biomagaz/cwcms_core/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Security.php

Line Number: 188

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biomagaz/cwcms_core/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

BIO Magazine - Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική Plasma Eye Lift Δεκέμβριος 2015
Δεκέμβριος 2015 No38

BIO Health

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική Plasma Eye Lift
Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική Plasma Eye Lift

Η βλεφαροπλαστική του μέλλοντος σήμερα, χωρίς αίμα, τομές, ουλές και ράμματα.

Τα μάτια αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο έκφρασης και επικοινωνίας και κατέχουν πρωταρχικό ρόλο στην αισθητική του προσώπου. Είναι το πρώτο σημείο πάνω στο οποίο πέφτει το βλέμμα μας, όταν απλά κοιτάξουμε κάποιον ή ακόμα περισσότερο όταν συνομιλούμε αλλά και το πρώτο που προδίδει την ηλικία μας. Δυστυχώς, η περιοχή αυτή είναι πολύ ευαίσθητη εμφανίζοντας τα πρώτα σημεία γήρανσης ακόμα και σε μικρές σχετικά ηλικίες, πράγμα λογικό αν αναλογιστούμε ότι το δέρμα και οι μύες γύρω από τα ματιά είναι εξαιρετικά λεπτοί με ελάχιστο υποδόριο λίπος και υπερβολική καταπόνηση. «Οι αισθητικές παρεμβάσεις στην περιοφθάλμια περιοχή αναζωογονούν όλο το πρόσωπο και προσδίδουν νεανική όψη και λάμψη», μας εξηγεί ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Μενέλαος Ματζίρης.

 

Σύγχρονα όπλα στη φαρέτρα της αισθητικής ιατρικής

Η αισθητική ιατρική με την αλματώδη εξέλιξή της προσφέρει πλέον καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας όλο και λιγότερο επεμβατικές, αναίμακτες μεθόδους, χωρίς τομές και νυστέρι όπως: Laser, ραδιοσυχνότητες (RF), υπέρηχοι, Botox, μεσοθεραπείες, αυτόλογες θεραπείες-PRP, εμφυτεύματα - Fillers, νήματα προσώπου PDO κ.α.

Την απόλυτη όμως ανατροπή στην αισθητική βλεφάρου και προσώπου έφερε η μέθοδος Plasma Εxeresis. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα (άνω και κάτω) βλέφαρα και στις χαλαρωμένες ή με ρυτίδες περιοχές της επιδερμίδας. Είναι η τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά στην αισθητική του προσώπου και όχι μόνο.

 

Τι είναι η αναίμακτη βλεφαροπλαστική Plasma Eye Lift;

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική με τη μέθοδο Plasma Exeresis είναι μια καινοτόμος επαναστατική θεραπεία που χαρίζει εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία θα μπορούσαμε να αναμένουμε μόνο μετά από μια κλασική εγχείρηση, αλλά χωρίς τομές, ουλές, χρήση νυστεριού και ραμμάτων. «Η τεχνική προσφέρει αποτελέσματα που μέχρι σήμερα θα ήταν αδύνατο κανείς να φανταστεί πως επιτυγχάνονται με έναν τόσο ασφαλή, γρήγορο, οικονομικό και φιλικό προς τον ασθενή τρόπο», τονίζει ο κ. Ματζίρης.

 

 

 

Η μέθοδος Plasma Εxeresis

Η μέθοδος πραγματοποιείται με μια ασύρματη μικροχειρουργική συσκευή που χρησιμοποιεί μια νέα μορφή ενέργειας, την τέταρτη κατάσταση της ύλης, το πλάσμα. Αναπτύσσει διαφορά δυναμικού μεταξύ της συσκευής και της επιδερμίδας σχηματίζοντας ένα ηλεκτρικό τόξο, το οποίο δημιουργείται μέσω του ιονισμού των ατμοσφαιρικών αερίων, αυξάνοντας επιλεκτικά σ' ένα μικροσκοπικό σημείο τη θερμοκρασία xωρίς όμως αυτή να επηρεάζει τους παρακείμενους ιστούς, εξαχνώνοντας την περίσσεια του δέρματος και δημιουργώντας την άμεση συρρίκνωση και σύσφιξη των ινών του. Έτσι αποφεύγονται όλα τα πιθανά ρίσκα και οι επιπλοκές μιας κλασικής χειρουργικής βλεφαροπλαστικής. Η θεραπεία διενεργείται χωρίς καταστολή, εκτομή δέρματος ή λίπους και μονο με τη χρήση αναισθητικής κρέμας. Συνίσταται στη δημιουργία πολλαπλών μικροσπότ των 500μm τα οποία πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη απόσταση το ένα από το άλλο αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και ενεργοποιώντας την άμεση σύσφιξη του. «Σε κάθε μικροσπότ δημιουργείται αυτόματη εξαίρεση των κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας χωρίς αιμορραγίες, χωρίς νέκρωση των όμορων δομών και σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τα Laser, χωρίς να επηρεάζεται η βασική μεμβράνη και οι παρακείμενοι και εν τω βάθει ιστοί. Ταυτόχρονα, προκαλεί συρρίκνωση των ελαστικών ινών καθώς και αύξηση του πάχους του ιστού επιτυγχάνοντας ένα αναίμακτο LIFTING EFFECT», όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο κ. Ματζίρης.

 

Η θεραπεία είναι δυναμική, πράγμα που σημαίνει ότι ο ασθενής μπορεί να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα κατά την διάρκεια της. Kατ΄ αυτό τον τρόπο ο γιατρός έχει τον απόλυτο έλεγχο ως προς την στόχευση των μικροσπότ βλέποντας επακριβώς σημείο προς σημείο την κάθε μεταβολή. «Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και φυσικό αποτέλεσμα χωρίς ασυμμετρίες και χωρίς την αλλοίωση του βλέμματος και των χαρακτηριστικών του προσώπου, επιπλοκές που μπορούν να συμβούν με τη χειρουργική μέθοδο. Πολλές φορές στην κλασική βλεφαροπλαστική αν και το αποτέλεσμα είναι αισθητικά αποδεκτό μπορεί να υπάρξει αλλαγή της όψης και της έκφρασης πράγμα που έχει μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο στον ασθενή».

 

 

 

«Με τη μέθοδο αυτή εκτός του ότι δεν υπάρχουν τομές, ουλές, αναισθησία, ράμματα, μετεγχειρητική αποκατάσταση και πόνος πραγματικά αποφεύγουμε το χειρουργικό ρίσκο και δυσάρεστες επιπλοκές όπως εκτρόπιο, λαγόφθαλμο, υπερβολική εξαίρεση ιστού και πολύ σπάνια τύφλωση. Είναι μια μέθοδος που πραγματοποιείται στο ιατρείο απόλυτα ασφαλής και δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για τους οφθαλμούς σε αντίθεση με οποιαδήποτε παρέμβαση στην περιοχή είτε με χειρουργικές τομές είτε με Laser».

 

Πριν την εφαρμογή, τοποθετείται αναισθητική κρέμα, στα σημεία εφαρμογής. Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 15 με 20 λεπτά και για τα δύο βλέφαρα και ο ασθενής μπορεί να δει το αποτέλεσμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της. Οι μικροσκοπικές κρούστες που εμφανίζονται στην περιοχή της εφαρμογής υποχωρούν σε 7-9 ημέρες ενώ το οίδημα που προκαλείται είναι ήπιο και διαρκεί από 2 έως 4 ημέρες. Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, το βαθμό, την έκταση και την περιοχή του προβλήματος μπορεί να χρειαστούν από 1 έως και 3 συνεδρίες. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί - αν και εφόσον χρειασθεί - μετά από 28 με 30 ημέρες. Μετά τη θεραπεία, τοποθετείται ειδικό make up καλύπτοντας τις κρούστες δίνοντας μια φυσική εμφάνιση.

 

 

 

Ευεργετική και για άλλα σημεία του προσώπου

«Με την ίδια τεχνική μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ανύψωση φρυδιών, το λεγόμενο BROW LIFT καθώς και με εξίσου επιτυχή αποτελέσματα να επέμβουμε ακόμα και στις στατικές ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας), στις ρυτίδες λαιμού, στις ρυτίδες στην περιοχή του μεσόφρυου και του μετώπου, στις ρυτίδες πάνω από τα χείλη ( ρυτίδες καπνιστού), ρυτίδες πικρίας καθώς και σε οποιαδήποτε ρυτίδα έως και ολικό face lift προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια και αντίστοιχα μ’ αυτά της κλασικής χειρουργικής αποκατάστασης. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες», εξηγεί ο Χειρουγρός Οφθαλμίατρος, κ. Μαντζίρης, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα της μεθόδου.

 

Σημαντικές εφαρμογές της Plasma Εxeresis σε όλο το σώμα

Θεραπεία κηλίδων και δυσχρωμιών-υπερμελαγχρώσεων, αφαίρεση ξανθελασμάτων, χαλαζίων, ογκιδίων, τατουάζ, microlifting προσώπου και σώματος, εξάλειψη χηλοειδών, ουλών, ουλών ακμής, θεραπεία ενεργού ακμής, ομφαλό-lifting.

Επίσης, μπορεί να αφαιρέσει υπερκερατώσεις, θηλώματα, μυρμηγκιές, κονδυλώματα και λευκές ραβδώσεις (ραγάδες). 

 

Μόνο πλεονεκτήματα

Είναι μια θεραπεία γρήγορη, εύκολη, ανώδυνη, ασφαλής, με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από την κλασική χειρουργική αποκατάσταση. Κατατάσσεται στην κατηγορία των ελάχιστα επεμβατικών ιατρικών παρεμβάσεων ή αλλιώς SOFT SURGERY, πραγματοποιείται σημείο-σημείο, χωρίς να προκαλεί ουλές ή βλάβες.

«Πραγματικά, μπορούμε να πούμε ότι ποτέ πριν η ανανέωση της περιοφθάλμιας περιοχής, η εξάλειψη των ρυτίδων και των ατελειών του προσώπου γενικότερα δε γινόταν με έναν τόσο άμεσο απλό ασφαλή ανώδυνο και οικονομικό τρόπο, απομακρύνοντας μας από κάθε τι που έχει σχέση με ταλαιπωρία, πόνο, χειρουργείο, ουλές, τομές, επιπλοκές και μετεγχειρητική αποκατάσταση. Ίσως, έφτασε η ώρα ακόμα και για τους πιο διστακτικούς να τολμήσουν, να ανανεώσουν την εμφάνιση τους ή ακόμα και να δώσουν λύσεις σε μικρά αισθητικά προβλήματα που τούς απασχολούν», λέει ο κ. Μαντζίρης.

Η μέθοδος Plasma Εxeresis είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας της επιστήμης να απλοποιήσει και να κάνει πιο προσιτές, ασφαλείς, ανώδυνες και φιλικές προς τον ασθενή επεμβάσεις και παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα, την ψυχολογία και τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του βελτιώνοντας πραγματικά σε πολλές περιπτώσεις την ιδία του τη ζωή.

 

Μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα της θεραπείας σε ένα σύντομο video

 

 

*Μενέλαος Ματζίρης MD, Χειρουργός Οφθαλμίατρος,

Επιμέλεια άρθρου: Ρούλα Σκουρογιάννη

<< Επιστροφή στην λίστα

© BIO | info@biomagazine.gr

Powered by CreativeWorks